torek, 24. januar 2017

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje za študente



Študent in Dopolnilno zdravstveno zavarovanje


Študent, ki zaključi študij, začne pavzirati ali dopolni 26 let, si mora urediti obvezno zdravstveno zavarovanje. Priporočljivo pa je tudi, da se vključi v dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Obvezno zdravstveno zavarovanje namreč nudi samo najnujnejše in najosnovnejše zdravstvene storitve, vse ostale pa mora študent (v primeru da nima sklenjenega dopolnilnega zavarovanja) doplačati. Študent, ki nima sklenjenega dopolnilnega zavarovanja mora tako sam plačati večino pregledov, zdravil (tudi če so izdana na recept), v primeru nesreče pa si mora sam kriti pot v bolnišnico z rešilnim vozilom (kar stane več tisoč evrov!).





Trimesečna čakalna doba pomeni, da bo zavarovanec tri mesece od sklenitve dopolnilnega zavarovanja ob obisku zdravnika sam kril delež stroškov zdravstvenih storitev, ki bi bili sicer pokriti iz naslova dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Torej če študent ne sklene zavarovanja v enem mesecu od izgube statusa / dopolnitve 26 let, bo potem, ko bo sklenil zavarovanje, še tri mesece na istem, kot če ne bi sklenil zavarovanja (v tem času pa bo vseeno moral plačevati tudi premijo)!





Ko se študentu izteče status študenta (zaradi diplome ali začetka pavziranja) ali pa dopolni 26 let, mora v roku ENEGA MESECA


                                  skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje


če ne želi, da zanj velja tri mesečna čakalna doba, ki jo uveljavlja zakon.


Obišči:

Spletno stran: http://www.mojazavarovanja.si


Facebook stran: https://www.facebook.com/mojazavarovanja


YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=H1h9c11xqrs


Vimeo: https://vimeo.com/190840669

             Piši:

              Email: info@mojazavarovanja.si







Ni komentarjev:

Objavite komentar